Opelclub Fórum
Povinné čítanie - PRAVIDLÁ

 
Odoslať novú tému   Táto téma je zamknutá bez možností úpravy príspevkov a písania odpovedí    Obsah fóra Opelclub Fórum -> Ako sa správať na fóre
Zobraziť predchádzajúcu tému :: Zobraziť nasledujúcu tému  
Autor Správa
macil
Forum Admin, Opelclub Member
Forum Admin, Opelclub Member


Založený: 25.02.2006
Príspevky: 29027
Bydlisko: Košice

PríspevokZaslal: Pi Jan 16, 2009 11:40 pm    Predmet: Povinné čítanie - PRAVIDLÁ Odpovedať s citátom

Pravidlo prvé

Skôr, než čokoľvek napíšeš poobzeraj sa po fóre, ako to tu chodí a prečítaj si tieto pravidlá.


Pravidlo druhé

Ak máš nejaký problém, skús vyhľadať, či sa tu už taký problém neriešil. Ak odpoveď nenájdeš, alebo ťa jej rozsah neuspokojí, či ti nebude niečo jasné, potom sa pýtaj. Často môžeš svoju otázku položiť v už existujúcom vlákne, nie je nutné zakladať ďalšie s rovnakým problémom.


Pravidlo tretie

Nauč sa pýtať. Ak sa chceš k riešeniu dopracovať čo najskôr, mal by si podať čo najviac informácií týkajúcich sa tvojho problému.
Na ledabolo položené otázky, čakaj odpovede v rovnakom duchu.


Pravidlo štvrté

Nedožaduj sa neomalene odpovede, či pomoci. Nik nie je povinný ti odpovedať. Aj ten, čo by pomôcť vedel, v takom prípade spravidla stratí chuť pomáhať. Väčšinou sa pri troche trpezlivosti odpovede skôr, či neskôr dočkáš. Ak dostaneš odpoveď typu "hľadaj", vedz, že lepšiu si dostať ani nemohol. Znamená to, že problém tu už bol dostatočne preberaný a spravidla bolo nájdené, alebo aspoň naznačené aj jeho riešenie.


Pravidlo piate

Pri zakladaní nového vlákna, jeho nadpis by mal stručne charakterizovať jeho obsah. Príspevky s ničnehovoriacimi názvami typu "Pomôžte!!!", "Mám problém", "Poraďte" a podobne, pri len trochu zlej nálade moderátora budú vymazané.


Pravidlo šieste

Odpovede na triviálne otázky typu "Kde je nádrž", "pod ktorou kapotou je motor", nájdeš v manuáli (návode) k autu. Neobťažuj nimi na fóre.


Pravidlo siedme

Pri riešení tvojho problému buď aktívny a spolupracuj. Cez net ti nik auto neopraví. Ak sa ti nechce, alebo to nevieš, choď do servisu. Skôr, či neskôr tam aj tak skončíš.


Pravidlo ôsme

Nespamuj. Otázku stačí položiť raz. Ten, komu je určená si ju určite nájde.


Pravidlo deviate

Ak sa ti podarí vyriešiť problém, je určite slušné podeliť sa s jeho riešením aj na fóre. Minimálne to môže pomôcť iným, ktorí prídu s podobným problémom po tebe.


Pravidlo desiate

Ak odpovedáš, snaž sa pôsobiť priateľsky a pokojne (aj keď je to často ťažké). Pýtajúci sa je často zo svojho problému v strese a nie je potrebné mu ho ešte zvyšovať. Ak tvoja odpoveď následuje hneď za príspevkom, na ktorý reaguješ a nie je to vyslovene nutné, necituj ho. Citovanie obrázkov je neprípustné, tolerované to bude len vo výnimočných prípadoch.


Pravidlo jedenáste

Dodržuj pravidlá slušného správania, neurážaj, neosočuj. Osobné spory si vydiskutuj po súkromnej linke, alebo rovno s dotyčným na ulici. Tu si v podstate, prostredníctvom svojho písomného prejavu, na očiach celému svetu. Akekolvek prejavy alebo naznaky riesenia osobnych sporov, urazania, osocovania, obvinovania, provokacii, provokacii v skrytom vyzname a inych vulgarizmov budu bez upozornenia odstranene moderatorom danej temy. Platiaci clenovia klubu budu nasledne moderatorom nahlaseni na vedenie klubu. Neplatiaci clenovia a uzivatelia fora mozu byt moderatorom okamzite, bez predchadzajuceho upozornenia zablokovani alebo vymazani. Toto plati aj na prispevky urazliveho charakteru, ktore nie su smerovane na konkretnu osobu. Aj forum samotne reprezentuje uroven nasho klubu, preto vyssie uvedene spravanie nebude tolerovane


Pravidlo dvanáste

Píš zrozumiteľne. Tí čo ti budú ochotní odpovedať si to zaslúžia. Stačí, že majú prácu s odpoveďou, nieto aby ešte lúštili, čo vlastne mal autor dotazom na mysli a či sa vôbec niečo pýtal. Zvýrazňovanie písma a farebný text používaj len v nutných prípadoch na zdôraznenie určitého faktu, či skutočnosti. Nie sme na tínedžerskom fóre násťročných. Tu sa kladie dôraz na obsah, nie na farebné podanie.


Pravidlo trináste

Rešpektuj moderátorov. Sú tu preto, aby udržali prehľadnosť fóra a robia to dobrovoľne a zadarmo. Moderator je osoba urcena vedenim klubu a poverena spravou a udrzbou poriadku a prehladnosti fora. V pripade akychkolvek problemov tykajucich sa fungovania fora ako takeho sa mozete na nich kedykolvek obratit - ak ste riesenie uvedeneho problemu nenasli priamo na fore (napr. vkladanie obrazkov a pod.) Moderator je tiez osoba, ktorej bola vlozena dovera klubu a ktora oficialne reprezentuje klub ako taky. Z tohto dovodu je kazdy prispievatel do fora POVINNY riadit sa pokynmi moderatorov (bez vynimky). V pripade konfliktu zaujmov sa mozete obratit priamo na vedenie klubu.

> Pravidlo pre avatary a podpisy. <

...


Naposledy upravil macil dňa Pi Júl 08, 2011 12:54 pm, celkom upravené 6 krát
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
macil
Forum Admin, Opelclub Member
Forum Admin, Opelclub Member


Založený: 25.02.2006
Príspevky: 29027
Bydlisko: Košice

PríspevokZaslal: Ut Dec 29, 2009 5:35 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Aktualizované pravidlo desiate.
_________________
Opel Astra F-CC, X18XE Spritmonitor.de
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika - 診斷
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Benny
Site Admin, Opelclub Member
Site Admin, Opelclub Member


Založený: 08.01.2006
Príspevky: 590
Bydlisko: Bratislava

PríspevokZaslal: Ut Feb 02, 2010 11:56 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Kedze sa v poslednej dobe na fore vyskytli urcite problemy s verejnym riesenim osobnych sporov, doplnam pravidlo 11 a pravidlo 13
_________________
Opel Astra F GSi 2.0 16v (C20XE)
Opel Rekord C Coupe r.v.1968 (19S)
Opel Senator B 3.0 24v DualRam (C30SE)
MB GLK 250 r.v.2011
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky MSN Messenger
macil
Forum Admin, Opelclub Member
Forum Admin, Opelclub Member


Založený: 25.02.2006
Príspevky: 29027
Bydlisko: Košice

PríspevokZaslal: Pi Júl 08, 2011 12:34 pm    Predmet: Odpovedať s citátom

Pribudlo PRAVIDLO pre avatary a podpisy.
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php?t=28282
_________________
Opel Astra F-CC, X18XE Spritmonitor.de
Xing Tao Fu Shi 兴涛服饰 a diagnostika - 診斷
Návrat hore
Zobrazit informácie o autorovi Odoslať súkromnú správu Odoslať e-mail Zobraziť autorove WWW stránky
Zobraziť príspevky z predchádzajúcich:   
Odoslať novú tému   Táto téma je zamknutá bez možností úpravy príspevkov a písania odpovedí    Obsah fóra Opelclub Fórum -> Ako sa správať na fóre Časy uvádzané v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Prejdi na:  
Nemôžete odosielať nové témy do tohto fóra
Nemôžete odpovedať na témy v tomto fóre
Nemôžete upravovať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete mazať svoje príspevky v tomto fóre
Nemôžete hlasovať v tomto fóre



Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group